λάδι παραγωγή Κρήτη Αναβάθμιση εστιών σε ενεργειακές Αγνά προϊόντα απευθείας από την Κρήτη > 자유게시판

본문 바로가기

자유게시판

λάδι παραγωγή Κρήτη Αναβάθμιση εστιών σε ενεργειακές Αγνά προϊόντα απε…

페이지 정보

profile_image
작성자 Nikole
댓글 0건 조회 5회 작성일 25-07-04 04:39

본문

Αναβάθμιση εστιών σε ενεργειακές Φέρνει το «Μπακάλικο της Κρήτης» του κ. Μανώλη Βαρδουλάκη 
Το… τραπέζι με αγνά παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, «στρώνει» για τα βολιώτικα νοικοκυριά, το «Μπακάλικο της Κρήτης». Οι Κρητικοί αποδίδουν τη μακροζωία τους"
1385909851885343072.jpg
Αγνά προϊόντα απευθείας από την Κρήτη Αναβάθμιση εστιών σε ενεργειακές
1385909851885343072.jpg

Φέρνει το «Μπακάλικο της Κρήτης» του κ. Μανώλη Βαρδουλάκη 


Το… τραπέζι με αγνά παραδοσιακά κρητικά προϊόντα, «στρώνει» για τα βολιώτικα νοικοκυριά, το «Μπακάλικο της Κρήτης». Οι Κρητικοί αποδίδουν τη μακροζωία τους –είναι από τους μακροβιότερους κατοίκους στην ευρώπη- στην κουζίνα τους και η αυλαία ΒόλοΒόλου, αποτελεί πρόσκληση για μύηση στα μυστικά της κρητικής διατροφής, που έχει αναγνωριστεί για την αξία της.


 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου
(φωτό : Ηλίας Καράτσαλος) 


Προϊόντα από Κρητικούς παραγωγούς, τυποποιημένα όχι βιομηχανοποιημένα, διαθέ ΤΕΙ από τα ράφια του, το «Μπακάλικο της Κρήτης», που ξεκίνησε να λειτουργεί την 1η Νοεμβρίου, επί της Σπ. Σπυρίδη, μεταξύ Γαλλίας και Ανθ. Γαζή.


Στο «τιμόνι» της μικρής επιχείρησης, ο κ. Μανώλης Βαρδουλάκης, Κρητικός στην καταγωγή, ο οποίος έκανε το βήμα να επιχειρήσει στο Βόλο, απ’ όπου έλκει την καταγωγή της η σύζυγός του.


«Είμαι γαμπρός στο Βόλο, που αποτελεί τη δεύτερη πατρίδα μου. Η σύζυγός μου ήθελε να έρθουμε στην πόλη και στήσαμε τη μ ΕλλάδαΕλλάδας περνάει μέσα από μικρές επιχειρήσεις που στηρίζουν την εγχώρια παραγωγή και τα τοπικά προϊόντα», ανέφερε ο κ. Βαρδουλάκης.


 


Προϊόντα με ταυτότητα


Στο «Μπακάλικο της Κρήτης», ο καταναλωτής μπορεί να βρει οτιδήποτε σε τρόφιμο που φέρει την ταυτότητα του νησιού.


Μέλι θυμαρίσιο από τη μεγάλη ποικιλία σε θυμάρια που διαθέ ΤΕΙ η Κρήτη, τυροκομικά προϊόντα γνωστά για τη γεύση τους, όπως η γραβιέρα, το κεφαλοτύρι και το ανθότυρο, ελαιόλαδο, μία σειρά ντόπιων κρασιών λευκό, ροζέ και κόκκινο χύμα και εμφιαλωμένα, ρακί, ντάκος, καλτσούνια και παραδοσιακά πιτάκια, βουτήματα λαδιού και αμυγδάλου.


Τη δική τους θέση στα ράφια έχουν τα βότανα –μαλοτήρα και δίκταμο- που ανήκουν στην οικογένεια του τσαγιού και ευδοκιμούν μόνο στην Κρήτη, αλλά και ξεχωριστά γλυκά του κουταλιού όπως ελιά και μαρμελάδες όπως μήλο με κανέλα. «Πρόκειται για προϊόντα χωρίς συντηρητικά που διατίθενται σε μικρές ποσότητες για να προλαβαίνει ο καταναλωτής να τα απολαμβάνει», σημειώνει ο κ. Βαρδουλάκης.


Το πάνθεον των γεύσεων, συμπληρώνει το ξύδι από κρασί, το χαρούπι, ο ξινόχοντρος τραχανάς και ποτά όπως η κανελάδα.


Μαζί με τα προϊόντα, ο ιδιοκτήτης προσφέρει και συνταγές, μοιραζόμενος τις μαγειρικές γνώσεις του με τους πελάτες του, οι οποίοι μπορούν να απολαμβάνουν κρητικά προϊόντα σε παραδοσιακές συνταγές. 


 


Τυποποιημένα όχι βιομηχανοποιημένα


Η ταυτότητα του κρητικού μπακάλικου, καταδεικνύει και την φιλοσοφία του ιδιοκτήτη του. Επέλεξε τη συνεργασία με μικρούς παραγωγούς, που παράγουν προϊόντα με τον παραδοσιακό τρόπο, είναι φρέσκα και δεν έχουν συντηρητικά. «Δεν διαθέτουμε τίποτα βιομηχανοποιημένο. Τα προϊόντα είναι τυποποιημένα όχι όμως βιομηχανοποιημένα», τόνισε ο κ. Βαρδουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι η ποιότητα συνδυάζεται και με τις καλές τιμές.


Μία φορά την εβδομάδα, προϊόντα απευθείας από την Κρήτη, καταφθάνουν στο Βόλο για να γεμίσουν τα ράφια του «Μπακάλικου της Κρήτης».


Είναι μία από τις διαδρομές που κάνουν τα συγκεκριμένα κρητικά προϊόντα. Οι παραγωγοί με τους οποίους συνεργάζεται ο κ. Βαρδουλάκης, εξάγουν σε ποσοστό 90% τα προϊόντα τους σε μεγάλες αγοράς όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία, το Βέλγιο και η Ελβετία.


«Οι θησαυροί της κρητικής γης ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο και προτιμούνται από τους καταναλωτές», υπογράμμισε ο ί ΒόλοΒόλου έχουν «αγκαλιάσει» τα κρητικά προϊόντα.


«Δειλά- δειλά στην αρχή δοκιμάζουν είδη που δεν γνωρίζουν, επιστρέφουν όμως και αγοράζουν μεγαλύτερες ποσότητες και νέα είδη», επεσήμανε.


 


Επιστροφή στην παράδοση


Ο ιδιοκτήτης του Κρητικού Μπακάλικου, αποδίδει τη νοστιμιά και διατροφική αξία των προϊόντων στα εδάφη και το περιβάλλον της Κρήτης.


Επισημαίνει μάλιστα ότι πλέον παρατηρείται στροφή των καταναλωτών προς τα τοπικά αγνά παραδοσιακά προϊόντα που διατίθενται σε καλή τιμή.


«Ως Έλληνες ήμασταν πάντα ξενομανείς. Σίγουρα η οικονομία της χώρας θα ήταν σε καλύτερη μοίρα, αν η σημερινή τάση στήριξης των τοπικών προϊόντων ίσχυε και στο παρελθόν», διαπιστώνει ο ίδιος.


 


Μία κρητική συνταγή με χαρούπι  


Κέικ τούρτα χαρουπιού


Για το κέικ:


1 φιλιτζάνι αλεύρι


1/3 φλιτζάνι χαρουπάλευρο


2 κουταλιές της σούπας Λάδι από κουκούτσια σταφυλιού


3 κουταλιές της σούπας κοκκοποιημένης ζάχαρης


1 κουταλιά της σούπας χαρουπόμελο


2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι


1/3 φλιτζάνι γάλα


1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι


½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια


1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ


μια πρέζα θαλασσινό αλάτι


Για την επικάλυψη:


3 κουταλιές της σούπας χαρουπόμελο


4 κουταλιές της σούπας γιαουρτιού


1,5 κουταλιά της σούπας κοκκοποιημένη ζάχαρη


 


Οδηγίες παρασκευής:


Ανακατέψτε το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι, το χαρουπάλευρο και τη μπέικιν πάουντερ, με ελαφρά χτυπήματα.


Προσθέστε το ξύδι στο γάλα και αφήστε το να πήξει πέντε λεπτά. Συνδυάστε τα υπόλοιπα υγρά συστατικά και χύστε τα στο μίγμα αλευριού με το γάλα.


Ανακατέψτε τα όλα μαζί με μία σπάτουλα μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα.


Χύστε το μίγμα σε ένα δίσκο ψησίματος και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά ή έως ότου το μίγμα να κόβεται καθαρά με μαχαίρι.


Αφήστε το να κρυώσει.


 

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα






Αναβάθμιση εστιών σε ενεργειακές Αναβάθμιση εστιών σε ενεργειακές Oλα όσα γνAppleApple.com/gr/iphone/">iPhone

Στις 8 το βράδυ η AppleAppleApple.com/gr/iphone/">iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κίνας

Σε λίγες ώρες στις 8 το βράδυ για την Ελλάδα- η AppleAppleApple.com/gr/iphone/">iPhone και πιθανότατα για πρώτη φορά μια φθηνότερη έκδοσή του, η οποία όπως όλα δείχνουν προορίζεται αρχικά για την τεράστια αγορά της Κ?AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone 5S και 5C, όπως εικάζεται ότι θα ονομαστεί το «φτηνό» μοντέλο, θα παρουσιαστεί και η αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος για τις φορητές συσκευές της Apple, το iOS 7, αλλά και κάποια ανανεωμένα iPods.



Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτ?AppleApple.com/gr/iphone/">iPhoneinCanada φαίνεται το κου?AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone, όπου διακρίνεται ένας μεταλλικός δακτύλιος – κάτι σαν μικροσκοπική κάμερα - μέσα στο κλασικό κεντρικό πλήκτρο. Η αλλαγή αυτή θεωρείται ότι φέρνει την ενσωμάτωση βιομετρικού αισθητήρα, μέσω του οποίου θα αναγνωρίζεται το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη και έτσι θα είναι περισσότερο αποτελεσματικό το κλείδωμα της συσκευής.







Ο γνωστός πια «πονοκέφαλος», για την πάντα μυστικοπαθή εταιρεία από το Κουπερτίνο, Αυστραλός Sonny Dickson, δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία με όλο το υποσύστημα του επανασχεδιασμένου κεντρικού πλήκτρου, στην οποία διακρίνεται καλύτερα η θεωρούμενη από τους περισσότερους μικροκάμερα, σημειώνοντας πάντως ότι αυτή και μόνο η αλλαγή δεν επιβεβαιώνει ότι την ύπαρξη του αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.



Σε άλλη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο macrumors.com, υποτίθεται ότι εικονίζεται η πί?AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone 5S και φαίνεται η αλλαγή στο φλας, το οποίο πλέον θα είναι διπλό LED. Φήμες θέλουν σημαντικά βελτιωμένο και τον φωτογρα?AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone. Σύμφωνα μάλιστα με κάποια αναφορά, ίσως η Apple έχει χρησιμοποιήσει τον 13άρι αισθητήρα της Sony για την αναβαθμισμένη κάμερα του 5S.












Σίγουρα ταχύτερος θα είναι ?AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone. H ανανεωμένη
εκδοχή της best seller συσκευής της Apple θα ενσωματώνει το τσιπ A7, με 1
Gb RAM και θα είναι διαθέσιμη σε εκδόσεις των 16, 32 και 64 Gb. Η οθόνη
είναι μάλλον βέβαιο ότι θα παραμείνει στις 4 ίντσες, παρά το γεγονός
ότι σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Apple
πιεζόμενη από τον ανταγωνισμAppleApple.com/gr/iphone/">iPhones με οθόνη 6
ιντσών. Πιθανότατα, πάντως, μεγαλύτερης χωρητικότητας θα είναι η
μπαταρία του νέου μοντέλου, σε μια προσπάθεια της Apple να απαντήσει σε
ένα από τα συχνότερα αιτήματα των πελατών της.



Εκτος από τις γνωστές επιλογέAppleApple.com/gr/iphone/">iPhone 5S εικάζεται ότι θα είναι πλέον διαθέσιμο και σε χρυσό-σαμπανιζέ.



Οσον
AppleApple.com/gr/iphone/">iPhone 5C, αυτό λέγεται ότι θα έχει πλαστικό
κέλυφος, σε διάφορα χρώματα, όπως και τα νέα iPods. Ισως να ενσωματώνει
τον επεξεργαστή του 5 (Α6), να έχει κάμερα με αισθητήρα 8 Megapixel και
να είναι διαθέσιμο και σε έκδοση χωρητικότητας 8 Gb. ΥπολοAppleApple.com/gr/iphone/">iPhone θα κοστίζει κάπου ανάμεσα στα 400 και 500 δολάρια.



Τέλος,
το επίσης ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα για τις φορητές συσκευές της
Apple, το οποίο είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο πρόσφατο συνέδριο
προγραμματιστών της εταιρείας, θα φέρει διάφορες ουσιαστικές και
σχεδιαστικές βελτιώσεις, θυμίζοντας περισσότερα – σύμφωνα με κάποιες
κακές γλώσσες – το ανταγωνιστικό Android της Google.











Αναβάθμιση εστιών σε ενεργειακές Συναυλία του Νίκου Ξυδάκη στον Κήπο του Μεγάρου

Με τίτλο "Βρεχει στην
Εθνική Οδό και με την συμμετοχή των
Γεωργία Νταγάκη, Γιώργη Χριστοδούλου,
Ηλία Βαμβακούση και τους  Pop Eye.

Με  την πολυαναμενόμενη συναυλία
του Νίκου Ξυδάκη κορυφώνονται το
Σάββατο 14 Σεπ Τεμβρίου στις 9 το βράδυ,
οι εκδηλώσεις του κήπου που φέτος
πλημμύρισε από μουσική και κόσμο. Ο
Νίκος Ξυδάκης, ο σπουδαίος 'Ελληνας
συνθέτης επιστρέφει στο Μέγαρο και στον
υπέροχο κήπο του, τζακια καπουλας βολος για να παρουσιάσει
μια νέα προσέγγιση του έργου του "Η
Εκδίκηση της Γυφτιάς", φραγκου τζακια βολος έργο σταθμό στην
ελληνική μουσική που αγαπήθηκε πολύ
και θεωρείται πλέον κλασικό. Στη μοναδική
αυτή συναυλία, το δικό τους χρώμα θα
προσθέσουν γνωστά τραγούδια του συνθέτη
που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία,
αλλά και κάποια που θα ακουστούν για
πρώτη φορά σε συναυλία.


 


Η βραδιά έχει τον τίτλο
‘Βρέχει στην Εθνική Οδό’ ενός από τα
ωραιότερα κομμάτια της ‘Εκδίκησης της
Γυφτιάς’, ενός τραγουδιού ‘φευγάτου’
ντυμένου μελαγχολικά με τους στίχους
του Μανώλη Ρασούλη. Μια ματιά στην
ταυτότητα του ‘Εκδίκησης’ : έτος
κυκλοφορίας 1978, εταιρία παρ αγωγής η
Λύρα του Νίκου Πατσιφά, εξοικονόμηση ενέργειας με ενεργειακή εστία η μουσική του
Νίκου Ξυδάκη, οι στίχοι του Μανώλη
Ρασούλη, η παραγωγή του Διονύση
Σαββόπουλου. Τραγουδιστής ο αξέχαστος
Νίκος Παπάζογλου(συμμετείχαν η Σοφία
Διαμαντή και ο Διονύσης Σαββόπουλος).
Το εξώφυλλο υπογράφει ο Αλέξης
Κυριτσόπουλος.


 


Τα τραγούδια που θα
ακουστούν θα είναι γνώριμα και αγαπημένα:
Ιερά Οδός, Παντοκράτορας, Αέρας της
Αγάπης, Κάιρο Ναύπλιο Χαρτούμ, Τι θέλω
τι, Γρήγορα η ώρα, Ιζαμπώ, Καστριτσιάνικο,
Ερωτικό, Ιλισσός, Φυσά βοριάς, Τα ρόδα
του ανέμου, Κυνός, Κοιμωμένη, κουμαντακησ τζακια βολος Σαν μια
ταινία, Φίλε αδελφή ψυχή, με μέλι, Στη
ρωγμή του χρόνου, Βρέχει στην Εθνική
Οδό, Από περιέργεια υπάρχω, Κανείς εδώ
δεν τραγουδά, Αλμπατρος, Μετανάστης
στην αγκάλη σου, Στην Πόλυ, Στην αρχή
των τραγουδιών, Συνεργεία, Χαβαλεδιάρικο,
Δασάκι, Τροχαίο, Γέμισε μου το ποτήρι,
Σουμιτζού, Από τη γυναίκα, Αναβάθμιση εστιών σε ενεργειακές Τρελή κι
αδέ σποτη, Μη φοβάσαι, Οι Μάγκες.


 


Την ορχήστρα αποτελούν οι
μουσικοί: Δημήτρης Μπουζάνης(πιάνο),
Δημήτρης Χουντής(σαξόφωνο), Γιώργος
Διαμαντόπουλος(πλήκτρα), Θάνος
Μιχαηλίδης(τύμπανα), Ηλίας Βαμβακούσης(ούτι)
και η Γεωργία Νταγάκη(λύρα)


Την επιμέλεια 
της ορχήστρας έχουν ο Δημήτρης
Μπουζάνης και ο  Γιώργος Διαμαντόπουλος


 


 


Προπώληση
εισιτηρίων: €10,00.


Πώληση εισιτηρίων
κατά την είσοδο την ημέρα της 
συναυλίας: €12,00



Αναβάθμιση εστιών σε ενεργειακές
source: http://taxydromos.gr/article.php?id=100739&cat=1

Αναβάθμιση εστιών σε ενεργειακές…

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.


Copyright © http://www.seong-ok.kr All rights reserved.